Schrijfcursus

Ben je op zoek naar wat jou echt beweegt?
VV-FB-potlood

Wil je flow in het schrijven ervaren?

Wil je met een frisse blik naar je leven kijken?

Kom dan schrijven. Want van schrijven word je ook nog eens heel erg blij. Waarom? Door het beschrijven van verschillende momenten uit je leven ontdek je een rode draad. Dat is niet mijmeren over vroeger. Het is terugkijken en je herinneren wat jij belangrijk vindt, waar je geïnspireerd door raakt. Het kan je een nieuwe richting, een ankerpunt voor de toekomst geven. Het kan je gelukkig maken, omdat je in je geschreven teksten iets wezenlijks van jezelf terug vindt.

Thuis komen bij jezelf

Tijd voor reflectie dus. Maar anders dan je misschien gewend bent. We gaan niet analyseren, of psychologiseren, we gaan niet zwoegen of ploeteren. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je moeiteloos gaat schrijven, in een flow. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. In het schrijven en het teruglezen van wat je hebt geschreven ga je ervaren hoe jouw leven, jouw ervaringen, doordrenkt zijn van jouw kleur, jouw waarnemingen, jouw keuzes, kortom, van jouw wezen. Deze manier van schrijven is een avontuur. Het geeft je een verrassende nieuwe kijk op gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens het schrijven heb je vaak het gevoel dat je met jezelf samenvalt. Je ervaart jezelf als een eenheid. Of zoals een cursist het een keer verwoordde: “Als ik schrijf kom ik thuis.”

Hoe werkt het?

In een groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte schrijfopdrachten en associatieoefeningen waarmee je aan de slag gaat. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Luisteren doen we zonder oordelen. We geven geen commentaar op elkaars teksten. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Schrijven doen we met de hand, met pen en papier. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen.

 

Schrijven online

Wil je meer weten over schrijven? En geïnspireerd worden door leuke schrijfweetjes? Of lezen wat bekende schrijvers je te vertellen hebben over het schrijversvak? Kijk dan ook eens op: Wil jij een boek schrijven? Schrijven Online helpt je op weg!