Jouw verhaal

Schrijfcoaching nodig?

Zoek je verdieping in het schrijven, of iemand die met je mee leest? Voor persoonlijke begeleiding kun je bij mij terecht. Door mijn jarenlange ervaring als redacteur en tekstschrijver kan ik je gericht en praktisch advies geven. Ik lees kritisch mee en geef opbouwend advies. Indien gewenst geef ik oefeningen voor meer inspiratie of om uit je writer’s block te komen.

Schrijfcoaching kun je bijvoorbeeld gebruiken als je

  • Je verhalen wilt verlevendigen
  • Structuur en opbouw in je verhaal wilt aanbrengen
  • Je eigen websiteteksten wilt schrijven

Jouw verhaal laten opschrijven?

Jouw verhaal of dat van iemand in je nabije omgeving laten optekenen? Dat kan ik voor jou doen. Zodat het behouden blijft en je het in geuren en kleuren kunt nalezen. Met alle details en overdenkingen erin verwerkt.

Levensverhaal

Ik schrijf verhalen op die gaan over drijfveren van mensen. Soms heeft iemand een bewogen leven geleid en kan hij of zij daar prachtig over vertellen, maar ontbreekt het aan tijd, zin of schrijftalent om die verhalen boeiend op te schrijven. Wat is het jammer als zulke verhalen verloren gaan!

Maatwerk

In een vrijblijvend gesprek bespreken we wat je graag wilt. Wil je over een bepaalde periode uit je leven vertellen? Of wil je juist je levensverhaal in overzichtelijke hoofdstukken, waarin ook je belangrijkste thema’s verweven zijn? Het kan allemaal. Ik luister naar je wensen en kan je adviseren over de beste vorm waarin we je verhaal kunnen zetten. Op een manier dat het echt boeiend wordt om te lezen.

Voorbeelden van levensverhalen

Hieronder staan een paar voorbeelden van zulke verhalen. Maar die reeks kan eindeloos worden uitgebreid. Iedere bijzondere ervaring of levensfase kan worden beschreven.

Het verhaal van een relatie

Jullie zijn al een tijd samen. Misschien valt er een jubileum te vieren. Wat maakt jullie liefde uniek? Welke stormen heeft jullie relatie doorstaan en hoe zijn jullie daaruit gekomen? Waar zijn jullie trots op? Een portret van een relatie bestaat uit twee interviews. Er komt een levendig beeld naar voren van een liefdevolle, unieke band. Waarbij de partners over zichzelf in relatie tot de ander vertellen.

Het verhaal van een vriendschap

Je kent elkaar al jaren, lief en leed hebben jullie samen gedeeld. Al die tijd bleef de vriendschap bestaan. Maar misschien hebben jullie elkaar juist relatief kort geleden ontmoet en voelt het alsof je elkaar al jaren kent. Voor een jubileum, een verjaardag of zomaar als blijk van vriendschap kun je een portret laten maken. Je kunt jouw eigen verhaal over de vriendschap laten optekenen of een interview met je vriend(in) samen laten doen.

Het verhaal van een dierbare

Iemand die je lief is, wil je graag dichtbij hebben. Dat kan via verhalen. Wat betekent deze persoon voor jou? Welke herinneringen heb je aan hem of haar? Samen gaan we op zoek naar beelden, geuren, bijzondere maar ook alledaagse voorvallen en beschrijvingen. Hoe zie je hem of haar nog zitten? Waar hield of houdt deze persoon van? Jij bent of was zowel toeschouwer als deelnemer in het leven van deze dierbare mens.

Andere voorbeelden:

Het verhaal van een gezin…

Het verhaal van een passie…

Het verhaal van een (jonge) onderneming…

Het verhaal van een geheim… 

Kosten:

De kosten van een verhaal zijn afhankelijk van de tijd die het kost en de specifieke wensen. Een interview over een bepaalde levensperiode kan soms in twee uur, voor een levensverhaal hebben we een aantal gesprekken nodig.